Ilyenkor nagyobb a teher az átlagosnál

Az ügyelet körültekintő megszervezésére kérte a kórházak vezetőit az országos tisztifőorvos

Levélben kérte az ügyeleti rend körültekintő megszervezésére a hazai kórházak vezetőit az országos tisztifőorvos, hogy a betegellátás a több napos ünnepek, illetve az egybefüggő munkaszüneti napok ideje alatt is biztonságos legyen.

2012.12.22 09:14MTI

Az év végi több napos ünnepek, illetve a munkaszüneti napok a fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára az ügyeleti ellátás miatt várhatóan az átlagosnál nagyobb terhet jelentenek majd - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
 
A fekvőbeteg szakellátást nyújtó szolgáltatók főigazgatóinak küldött levelében az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a kijelölt ügyeleti helyszíneken az ellátást a kellő tapasztalattal rendelkező orvosok bevonásával szervezzék meg, hogy a két egymást követő négynapos ünnep, illetve szabadnapok idején is zavartalan legyen a biztonságos betegellátás. 

Megjegyezték, a hatályos jogszabályok szerint a sürgősségi betegellátást, betegfelügyeletet úgy kell megszervezni, hogy az ellátás az év minden napján egységes színvonalon, folyamatosan elérhető legyen a lakosság számára Közölték: a háziorvosi ügyeletek illetve a mentőszolgálat a beutalási rendről megfelelő információkkal rendelkezik. 

Emellett a fekvőbeteg ellátók ügyeleti rendjéről a lakosság közvetlenül is tájékozódhat az ÁNTSZ honlapján, a "Területi ellátási kötelezettség" menüpont alatt. Az ÁNTSZ oldalán az "Ügyelet" menüpontban további hasznos információkkal is szolgál, így például az ügyeletes gyógyszertárak listája is megtalálható ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.