Jogerősen egy év tíz hónap

Börtönbüntetésre ítélték a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. volt vezetőjét

Jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte és ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta Püspök Rudolfot, a Kaposvári Városgazdálkodási (KVG) Zrt. volt elnök-vezérigazgatóját jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt csütörtökön a Kaposvári Törvényszék.

2012.11.15 13:19MTI

A bíróság megállapítása szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2008-ban valótlan tartalmú szállítási szerződést kötött a másodrendű vádlott, a bűnsegédlettel vádolt Schmidt Gábor vállalkozásával, a budapesti bejegyzésű SCHG Generál Kft.-vel két somogyi - az osztopáni és a csökölyi - hulladéklerakó földtakarásáról. A munka elvégzéséről valótlan tartalmú teljesítési igazolásokat állítottak ki. Püspök Rudolf ezzel 33 millió forint vagyoni kárt okozott saját cégének, a KVG Zrt.-nek.
    
A bíróság a másodrendű vádlottat egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre, valamint a KVG Zrt.-től kapott összeg nagyságával azonos, azaz 33 millió forint vagyoni elkobzásra ítélte.
   
A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék mindkét vádlott esetében helybenhagyta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság határozatát.
   
A KVG Zrt. volt elnök-vezérigazgatója a bíróság előtt azzal védekezett, hogy nem ő választotta ki a szerződő felet, a döntést csak ellenjegyezte, a szerződésben foglaltak ellenőrzése pedig nem az ő feladata volt.
   
A korábbi vallomásokból kiderült, hogy az állítólagosan a legjobb árajánlatot adó, s ezért a földmunkával megbízott cégnek nem voltak a munkavégzéshez megfelelő gépei. A másodrendű vádlott a tényleges munkavégzéssel egy alvállalkozót bízott meg, ám annak vezetője úgy nyilatkozott: ők nem végeztek olyan munkát, amely a KVG Zrt. és fővállalkozó közötti szerződésben áll.
   
Az ügyben ismeretlen személy feljelentése alapján indult nyomozás 2009 márciusában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.