Az ítélet nem jogerős

A Barcson lövöldöző horvát férfit három és fél év börtönre ítélték

Három és fél év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék egy horvát férfit, aki tizenkét éve egy barcsi bár előtt kétszer meglőtte a vele szóváltásba keveredő, őt pillangókéssel fenyegető hedrehelyi férfit. Az ítélet nem jogerős.

2012.09.17 17:42MTI

A 2011 januárjában elfogott, most 40 éves vádlott, Igor Zubic és védője jogos önvédelemre hivatkozott, ennek alapján a cselekményt súlyos testi sértésként értelmezte, amely ennyi idő alatt egyébként el is évült volna. A bíróság ezzel szemben az ügyészség álláspontját fogadta el, amely szerint csak a szerencsén múlott, hogy a Somogy megyei településen meglőtt férfi nem életveszélyes vagy halálos sérüléseket szenvedett, és emberölés kísérletének bűntettében mondta ki a vádlott bűnösségét.

A rablás és zsarolás miatt jelenleg börtönbüntetését töltő 34 éves hedrehelyi férfi első vallomásai szerint a kettőjük közötti kakaskodás durvult el, a vádlott előbb a kezén, majd az ülepén meglőtte. Későbbi vallomásában védelmi pénzek miatt kialakult érdekellentétről beszélt, ez utóbbira azonban az ügyészség szerint nem volt elegendő bizonyíték.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így jogerős határozatot a Pécsi Ítélőtábla hoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.