Kigyulladt a száraz fű

Lángol a nádas - vonulnak a tűzoltók

Nagy területen ég a nádas, illetve a száraz fű a 71-es főút mellett, Szigliget és Badacsony környékén, lakóépület nincs veszélyben .

2012.03.11 22:05MTI

Antal Tibor, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerint több hektár kaphatott lángra. A badacsonytomaji, keszthelyi és ajkai tűzoltók kettes, kiemelt fokozatú riasztásnak megfelelően oltják tüzet, a munkát a rendkívül erős szél nehezíti. 

Vasárnaptól átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter, mivel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint szombaton több mint félezer tűz keletkezett a szabadban. 

A növekvő számú tűzesetek miatt az elmúlt napokban már tíz megyében lépett életbe tűzgyújtási tilalom, ezért is javasolta a katasztrófavédelem az országos tilalom elrendelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.