Nem tudták újraéleszteni a 37 éves férfit

Ágyban dohányzott: életét vesztette a tűzben

Vasárnap este kigyulladt egy ház Lepsényben. A polgárdi rendőrök egy bennrekedt 37 férfit hoztak ki a lángoló lakásból, akit a mentők megpróbálták újraéleszteni - sikertelenül.

2012.02.20 09:11ma.hu

A családi házban két férfi élt édesapjával. Az elsődleges adatok alapján az egyik férfi ágyán lévő paplan kezdett el lángolni, majd a tűz terjedni kezdett. A házban tartózkodók megpróbálták eloltani a tűzet, de nem sikerült nekik, így a közelben lakóktól kértek segítséget.
 
A polgárdi rendőrökhöz negyed tízkor érkezett a riasztás, akik két szolgálati gépkocsival elsőnek érkeztek a helyszínre. Ott azt látták, hogy két férfi a ház előtt áll, és egyikük azt kiabálja, hogy a testvére még benn van a házban, miközben onnan sűrű füst gomolygott kifelé.
 
A rendőrök ekkor az egyik ablakot betörve, valamint az ajtót kinyitva kereszthuzatot csináltak, majd a házban lévő PB gázpalackot kihozták a lakásból. Ekkor vették észre az egyik szobában a földön fekvő férfit, akit kihúztak a teraszra, majd átadták a helyszínre érkező mentősöknek, akik megkezdték a férfi újraélesztését, mivel életjelet nem adott magáról. A 37 éves férfi életét azonban már nem tudták megmenteni. Az elsődleges adatok alapján halálát füstmérgezés okozta.

A tüzet végül az időközben helyszínre érkező Polgárdi Önkéntes Tűzoltók oltották el.        

A tűzvizsgáló-ügyeletes elsődleges megállapítása alapján ágyban dohányzás következtében ütött ki a tűz.
 
A tűzeset, valamint a rendkívüli haláleset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási-hatósági eljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja.    

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.