Kattints rá, nagyi!

Összekapcsol az internet : unoka-nagyszülő verseny nyolcadszor

Nagyszülők unokájukkal együtt egy csapatként szerezhetik meg idén is az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny értékes fődíjait. A megmérettetésre május 25-én, Budapesten a Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épületében kerül sor.

2008.03.28 09:45MTI

A versenyre minden 5 éves vagy annál idősebb, de 14. életévét még be nem töltött gyermek jelentkezhet párban a legalább 50 éves nagymamájával vagy nagypapájával közösen - de a páros idősebb tagja lehet dédnagyszülő is.

A jelentkezők első feladata a regisztráció, amelyre csak az interneten van lehetőség, a szervező Informatikai Érdekegyeztető Fórum http://www.inforum.org.hu/ című weboldalán. A helyszínen minden páros egy szaktanárok által összeállított feladatsort kap, amelynek megoldására egy óra áll rendelkezésre. A versenyzők értékes fődíjakat nyerhetnek, illetve mindenki megkapja a verseny névre szóló emléklapját - tájékoztatta a távirati irodát Dombi Gábor, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum főtitkára.

Az idősebb korosztály körében a legalacsonyabb az internethasználat Magyarországon, ezért a verseny meghirdetésének célja az e korosztályba tartozók internet- és számítógép használatának előmozdítása.

A verseny idén új aktualitást is kapott azzal, hogy 2008-ban az Európai Unió meghirdette az e-Inclusion, be part of it! (e-társadalmi befogadás, légy a részese!) kampányt. Ez a kormányokat, szervezeteket ösztönzi: tegyenek hatásos lépéseket azért, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az internet előnyeihez. A programhoz Magyarország a tagállamok közül elsőként csatlakozott. Magyar civil szervezetek és vállalkozások közösen hirdették meg az e-Befogadás, 2008 Magyarország mozgalmat, amelyhez szervesen kapcsolódik az Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.