Szerelmi életünkre is hatással vannak

Lovebook: a titkolozók csak szexet akarnak?

Az új közösségi portálok nemcsak társasági életünket változtatták meg, hanem párkeresési, udvarlási szokásainkra és szerelmi életünkre is hatással vannak.

2010.11.29 10:21manna.ro

Felmérések szerint a Facebook-felhasználók 24 százaléka hazudik a családi állapotáról. Mégpedig azért, hogy ne égesse fel maga mögött a hidakat, és továbbra is lehetséges szexpartnerként tekintsenek rá más felhasználók. 27 százalék egyáltalán nem hozza nyilvánosságra családi állapotát, és ezeknek csak fele olyan, aki vagy szingli vagy valamilyen szextől független okból nem látta értelmét a nyilvánosságra hozásnak.

A másik fele titkolózó, aki szexelni akar.

Ez az említett szextől független ok gyakran a félelem. A felhasználó attól tart, hogy a „kapcsolatban” státust egyszer csak „egyedülálló”-ra kell változtatni. És akkor ismerősök tucatjai kérdezősködnek majd nyilvánosan, hogy mi történt, miért történt, meg sopánkodnak és jajonganak.

Abban az állapotban a felhasználó nem biztos, hogy meg szeretné osztani az okokat a világgal. Annyira azért nem akar nyilvánosság előtt élni. Viszont ha mindezt végiggondolta, egyúttal az is tudatosul benne, hogy megfordult a fejében a szakítás, és emiatt később is többször fog gondolni a szakításra. Ami neki sem jó, és közvetetten befolyásolhatja a kapcsolatát is.


Komolytalan flört?

A felhasználók 70 százaléka flörtölt már Facebookon. Ezek nagy része ártatlan flörtölés, vagyis inkább viccelődés, és alig egyharmada komolyabb, célzatos. Az élettárs persze nem tudja, melyik komoly, és melyik nem. Ezért féltékeny lesz. Külön érdekesség, hogy társadalompszichológusok szerint a Facebook felturbózza a féltékenységet, és olyanok is azzá válhatnak, akik egyébként nem hajlamosak rá. Miért? Mert a féltékenység kiindulópontja általában az, hogy a párunk kapcsolatba lépett egy lehetséges riválissal. Ne lépjen vele kapcsolatba! Minek kell az, mikor itt vagyok neki én?

Párunk megjegyzést fűz a lehetséges rivális valamelyik posztjához, vagy ír valamit az üzenőfalára, vagy túl sokszor lájkolja, amit szerintünk nem kéne. A felhasználók majdnem 60 százaléka volt már féltékeny ilyen esetben. És az a helyezet, hogy 42 százalékban jogosan.

A cikk a manna.ro-n folytatódik - kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.