Borús kilátások

Gyilkol az sms vezetés közben

Aggodalmak szerint tovább emelkedhet a vezetés közbeni sms-írás számlájára írható közúti halálesetek száma az Egyesült Államokban.

2010.09.26 08:46MTI

A felelőtlen sms-írás 2002 és 2007 között vélhetően több mint 16 ezer ember halálát okozta - derült ki az American Journal of Public Health című tudományos folyóiratból.

Az amerikai közlekedési minisztérium szervezésében tartott konferencián komolyabb cselekvésre szólítottak fel, az Egyesült Államokban ugyanis csak kilenc tagállamban tilos a vezetés közbeni üzenetírás.

Nem tetszik neki


Minden tanulmány és a józan ész is azt sugallja, hogy a kormány mögötti sms-írás óriási mértékben vonja el a figyelemet, a vezető leveszi a szemét az útról és gondolatai sem ott járnak - mondta az egyik biztosítótársaság szóvivője.

A felelőtlen mobilhasználat elleni amerikai kampánynak olyan hírességeket nyertek meg, mint Oprah Winfrey.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.