JailbreakMe

Hivatalosan is "feltörhető" az Apple telefonja

Hivatalosan is "feltörhetők" az iPhone-ok és azok az iPadek, iPod touch készülékek, amelyek az Apple legfrissebb iOS 4 és iOS 4.01-es operációs rendszerét használják.

2010.08.02 15:15MTI

A JailbreakMe rendszertörő alkalmazás a készülékek böngészőprogramján keresztül tölthető le, telepítés után a pedig nemcsak a szabad mobilszolgáltató-választásra nyílik lehetőség, hanem az Apple által jóvá nem hagyott alkalmazások is futtathatók - olvasható a BBC hírportálján megjelent beszámolóban.

Az iPhone-vásárlók meghatározott szoftverekhez való láncolását és bizonyos független fejlesztők kizárását egy amerikai bíróság múlt heti ítélete mondta ki tisztességtelennek. Az Apple viszont arra figyelmeztetett, hogy a törést alkalmazók elvesztik a készülékekre adott garanciát.

A JailbreakMe a garanciavesztés ellenére is népszerű, az iPhone Dev Team szerverei egy időre le is fagytak a túlterhelés miatt. A szoftver megbízhatatlanságát alátámasztva néhányan arra panaszkodtak, hogy a törés után egyes programok, mint például a FaceTime videotelefon és az MMS-funkció nem működött tökéletesen.

Hivatalosan az Apple online áruházából letölthető alkalmazások az amerikai informatikai óriáscég eladásainak 30 százalékát adják, a feltört telefonokra telepített jóvá nem hagyott programokból viszont nem származik bevétele a vállalatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.