E-book guglival is

Android operációs rendszerre fejleszt olvasót az Amazon

Tovább bővítené elektronikus könyveinek vevőkörét az Amazon, ezért elkészítette e-olvasójának Android operációs rendszerre írt szoftverváltozatát.

2010.05.19 17:45MTI

A Kindle olvasó új verziója nyáron jelenik meg a piacon, így az internetes áruház már a Google egyre népszerűbb operációs rendszerét alkalmazó készülékekre is el tudja adni e-könyveit.

A fejlesztés - az eltérő változatokhoz hasonlóan - nyomon követi majd, hogy az olvasó épp hol tart a könyvvel. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó elkezdheti olvasni a művet egy Android alapú telefonon, majd folytathatja egy Kindle-olvasón, vagy más - az olvasóprogrammal - felszerelt eszközön.

Az Amazon a hasonló fejlesztésekkel akarja növelni e-könyveinek eladását, mert így olyan rétegeket is elér, amelyek nem rendelkeznek a 259 dolláros (60 ezer forint) Kindle olvasóval, vagy annak nagyobb képernyős változatával, a 489 dollárt (113 forint) kóstáló Kindle DX-szel.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.