Nem tétlenkedett az ICE

24 filmkalóz csuklóján kattant a bilincs

Puerto Rico és az amerikai hatóságok kalózkodás elleni együttműködési programja eredményeként, kalózlemezek gyártásának és értékesítésének gyanújával összesen huszonnégy személyt vettek őrizetbe a hatóságok a napokban.

2010.02.06 11:41HENT

A szervezet sajtóközleménye szerint az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE), Vám- és Határőrsége (CBP), továbbá Puerto Rico illetékes hatóságai az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) együttműködésével huszonnégy személyt vettek őrizetbe a napokban szerzői jogi jogsértés gyanújával. A hatóságok feltételezése szerint a kalózlemezek gyártásában és értékesítésében érintett 19 férfit és öt nőt Puerto Rico különböző régióiban tartóztatták le.

Az intézkedésre az ICE által 2007-ben indított, a visszaélések felderítését célzó "Operation Digital Pirates" akcióprogram keretében került sor. Az első Puerto Rico-i ellenőrzések során a hatóság munkatársai több mint 30 helyi kereskedőnél bukkantak hamisított termékekre. Az akcióban mintegy 90 ezer darab kalóz CD és DVD lemezt foglaltak le. Az árusok ellen akkor nem kezdeményeztek eljárást, de figyelmeztetésben részesítették őket.

A most őrizetbe vett személyek már a 2007-es akció során érintettek voltak. Ellenük a hatóságok jogi eljárást kezdeményeznek, amelynek eredményeként a gyanúsítottak akár öt év börtönre is számíthatnak. Az elindítása óta eltelt években több mint 300 ezer darab, közel 3 millió dollár értékű kalózlemezt foglaltak le a "Operation Digital Pirates" program keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.