Halló! Licitálnék!

EBay: támadnak a mobilosok

A világ legnagyobb online aukciós házában egyre nagyobb a mobiltelefonos vásárlások aránya.

2010.01.03 13:26ictpress

Az eBay munkatársai bejelentették, hogy az idei esztendőben az év végi ünnepek alatt több mint 1,5 millió terméket vásároltak a szolgáltatás keretein belül mobiltelefon segítségével, ami a korábbi esztendők hasonló időszakához képest nem kevesebb mint négyszeres növekedést jelent. Magyarul az eBay felhasználók ma már abszolút nincsenek számítógéphez kötve, és nem jönnek zavarba akkor sem, ha például a mobil készülékükön kell lecsapniuk egy-egy jó vételre.

A cég szóvivője elmondta, hogy a legnagyobb értékű termék, melyet nem számítógép, hanem mobiltelefon segítségével vásároltak az elmúlt hetekben az eBay-en, egy 1966-os évjáratú Chevrolet Corvette volt, mely 75 ezer dolláros áron kelt el. Ezenkívül egy 23 láb hosszú hajó is mobilon keresztül cserélt gazdát, még pedig egész pontosan 19108 dollár ellenében.

Az idei év végi szezon egyik legkedveltebb terméke egyébként egy parányi kis robot állatka: a Zhu Zhu Petből több mint 500 ezer darabot adtak el az eBay-en keresztül.

Az eBay közlése szerint jelenleg közel hatmillió felhasználó rendelkezik iPhone-os eBay alkalmazással, mely szoftverrel naponta átlagosan kétmilliószor szokták felkeresni az online piacteret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.