Könnyű hamisítványt eladni a neten

Az eBay a hamis termékek melegágya?

Összesen 60 óra közérdekű munka elvégzésére és 1000 font pénzbírság megfizetésére kötelezte a brit bíróság azt a férfit, aki hamis Timberland csizmákat értékesített az eBay-en keresztül.

2009.12.15 15:19HENT

A This is South Devon portál beszámolója szerint 60 óra közérdekű munka elvégzésére és 1000 font kártérítés megfizetésére ítélte a brit bíróság (Newton Abbot Magistrates Court) azt a férfit, aki az eBay online aukciós portálon keresztül hamis Timberland csizmákat értékesített. A kereskedő hirdetése szerint 100 százalékosan eredeti termékeket kínált… A férfit egyik vevője buktatta le, aki az általa vásárolt lábbeli kézhezvétele után jött rá, hogy hamis terméket kapott. A vevő kapcsolatba lépett a kereskedővel, aki azonban nem volt hajlandó visszatéríteni a vételárat, és ragaszkodott az állításhoz, miszerint a termék eredeti.

A vevő ezután felkereste a helyi kereskedelmi hatóságot, amelynek munkatársai nyomozást kezdeményeztek az ügyben. A nyomozás során kiderült, hogy a szóban forgó csizmához hasonló mintázatú lábbelit az eredeti gyártó, Timberland egyáltalán nem gyárt. Fény derült továbbá arra is, hogy a kereskedőnek nem ez az első kétes online ügylete. Korábban egy szintén az eBay-en keresztül értékesített, de a vevőnek ki nem szállított mobiltelefonnal kapcsolatban indult eljárás vele szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.