Kínai iPhone láz

Ötféle iPhone Kínának és forgalmazási koncepció is van mögötte

Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, amelynek csattanója úgy hangzik, hogy "a hír igaz, de..." A hétfőiekhez képest sokkal pontosabb adatokkal rendelkezik a computerworld.hu az iPhone kínai forgalmazásáról.

2009.09.30 07:24ComputerWorld

A köd feloszlani látszik, most már világos, hogy a „G" és „GS" verziók - összesen öt különböző változat - is forgalomba kerül, illetve az előfizetési csomagokról is többet tudni.

Ötféle iPhone Kínának

Az 5999 jüanos ár a 8 gigabájtos iPhone G-re vonatkozik, amelyből csak fekete színűt lehet majd kapni a kínai piacon, míg a 16- és 32 gigabájtos iPhone GS-ből fehér és fekete változatok is hozzáférhetőek lesznek. Így összesen öt különböző verziót kínál majd a China Unicom. A készülékek két éves hűségszerződéshez kötött előfizetési csomagokban és azok nélkül is megvásárolhatóak lesznek.

A 8 gigabájtos iPhone 3G 5999, a 16- és 32 gigabájtos GS pedig rendre 6999 és 7999 jüanba kerül, hűségszerződés nélkül. (Jelenleg egy jüan 27 forintot ér, vagyis a 32 gigabájtos GS leendő kínai tulajdonosainak közel 220 ezer forintnak megfelelő összeggel lesz kevesebb a pénztárcájában.)

A készülékek ára lényegesen alacsonyabb, ha a vásárló a hűségszerződéses előfizetéseket választja. Összesen nyolc különböző csomag közül lehet választani, amelyek havi díja 126 és 886 jüan között mozog, de ezeken kívül létezik egy 66 jüanos speciális csomag diákoknak. A drágább csomagokra előfizetéssel jelentősen csökken a készülékek ára is.

A diákkedvezmény utáni legolcsóbb, havi 126 jüanos csomaggal a 8 gigabájtos 3G már csak 3099 jüanba, a 16- és 32 gigabájtos 3GS-ek pedig 3999 és 4999 jüanba kerülnek. A második legdrágább csomag havidíja 586 jüan, de cserébe a 3G-t ingyen, a 16 gigabájtos 3GS-t 99 jüanért, míg a 32 gigabájtosat 999 jüanért kapja az előfizető. A legdrágább csomag 886 jüant kóstál havonta és az előfizető bármelyik készüléket ingyen kapja meg mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.