Apánál is szigorúbb a mocsokérzékelő

"Randi-ellenőrző" iPhone-ra

A leendő partnerek háttérellenőrzését lehetővé tévő szoftvert mutatott be az Intelius, nyilvános adatbázisokkal foglalkozó amerikai vállalat. Az iPhone-okra írt programmal bárki megnézheti, hogy kedvese valóban az igazat állítja-e magáról, és megfelel-e a különféle elvárásoknak.

2009.09.26 19:05MTI

A DateCheck, azaz a Randi-ellenőrző program információi a nyilvános kormányzati adatbázisokból és a népszerű közösségi portálokról származnak - olvasható a Yahoo hírportálon.

Az Intelius szoftvere arra specializálta magát, hogy olyan információkat is megtaláljon, amelyeket sokan szívesen elrejtenének, éppen ezért a kezdődő párkapcsolatoknál segítheti egymás leellenőrzését.

"Az emberekkel ellentétben az adatok nem hazudnak. A DateCheck még az apámnál szigorúbban vizslat mindenkit" - állítja tréfásan Katherine Herman, a szoftver termékmenedzsere.

A DateCheck felhasználóinak pusztán a célszemély nevét és telefonszámát kell beírniuk és a program egy hatalmas adatbázisból kutatja elő, hogy az udvarló nem rejteget-e olyan nem túl előnyös információt, mint a bűnözői múlt, vagy éppen egy meglévő feleség. A "mocsokérzékelő" funkciónak köszönhetően olyan adatokra lehet rálelni, mint a nemi erőszak, a kábítószeres ügyekkel kapcsolatos letartóztatások, vagy az ittas vezetés. Az "életkörülmény" pedig olyan információkat tárol, mint a családi állapot, és ezzel azokról lehet lerántani a leplet, akik már meglévő feleségüket, élettársukat rejtegetik.

Ezzel azok is segítséget kaphatnak, akik nem vágynak arra, hogy a "mama kisfiához, vagy leánykájához" kössék életüket. Amennyiben a kiszemelt egyén túljut "mocsokérzékelőn", egy újabb funkció: az "új érték" kerül elő, amely felméri, hogy mekkora háza van, és annak mennyi az értéke, illetve még azt is, hogy mennyi adót fizet. Aki pedig hisz a párkapcsolati asztrológiában, az a születési év segítségével meg az is megnézheti, hogy udvarlója milyen jegyben született és jegyeik passzolnak-e egymáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.