Kétmillió nő internetezik hazánkban renszeresen

Többet lógnak a neten a nők

Ma már a nők adják a hazai internetezők többségét - derül ki a Sanoma Budapest Zrt. által csütörtökön kiadott közleményből, amely szerint körülbelül kétmillió nő internetezik rendszeresen Magyarországon.

2009.08.27 12:05MTI

A médiacég tájékoztatása szerint tavalyelőtt a világhálón böngészők 48, az idei év első negyedében viszont már 53 százalékát adták a nők, akik a férfiaknál nemcsak gyakrabban, de hosszabban is lépnek fel az információs szupersztrádára. Adataik alapján az éjszakai órákban még mindig a férfiak adják a nethasználók többségét, ám napközben a nők fordítanak több időt erre a tevékenységre; az élen a városi nők állnak, ők adják a világhálót használók 85 százalékát, ami közel húsz százalékkal haladja meg lakosságon belüli arányukat.

E csoport az átlagosnál jobb vagyoni helyzetet mondhat magáénak: míg a hazai nők 24 százaléka állítja, hogy jól él, ebben a csoportban 30 százalék ez az arány: száz megkérdezettből hárman mondták, hogy gond nélkül, 27-en pedig, hogy beosztással jönnek ki jövedelmükből - írják.

Tovább árnyalja a képet, hogy az internetező nők az átlagosnál nagyobb összeget gondolnak szükségesnek a megfelelő színvonalú megélhetéshez; az általuk megjelölt havi 376 ezer forintos summa éppen százezerrel magasabb az országos átlagnál - idézi a társaság újmédia-divíziója által működtetett internetezonok.hu oldalon olvasható adatokat a Sanoma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.