IPod Touch és a kisebb laptopok közti űrt töltené

Apple tablet készül az Amazon Kindle ellen?

Sok elemző arra számít, hogy az Apple egy olyan terméken dolgozik, amely az iPod Touch és a kisebb laptopok közti űrt készül betölteni.

2009.05.22 13:54ictpress

A terméket az elemzők "tablet"-ként írják le, és elképzeléseik szerint a következő év első felében dobhatják piacra. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint az eszköznek az iPod Touch-hoz hasonló képességei lesznek, de 7 vagy 10 hüvelykes kijelzővel lesz szerelve. Az Apple körültekintően fog eljárni, hogy ne sértse a kisebb laptopok piacát, és a termék a lehető legjobban különbözzön a már elérhető megoldásaitól, tette hozzá az elemző.
 
Ugyanakkor a cég nem csak az e-könyv olvasóknak, hanem a netbookoknak is konkurenciát támaszthat. Munster korábbi szabadalmi bejegyzésekre, és a P.A. Semi chipgyártó akvizíciójára alapozza elképzeléseit. Iparági megfigyelők abban reménykedtek, hogy az eszközt már az idei Apple konferencián bemutathatják, de az elemző teóriája szerint ez nem valószínű, szerinte még dolgoznak a "tablet" operációs rendszerén. Még a múlt hónapban hozták hírbe az Apple-t a Verizon mobilszolgáltatóval, hogy valamilyen mobil tablet-eszközről tárgyaltak. Az Apple szóvivője nem kommentálta a találgatásokat, írta meg a Telegraph.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.