Omaha automatikusan települ és eltávolíthatatlan

Letölthető a Google titkos frissítője

A Google a napokban közzétette mindeddig titkos windows-os frissítőszoftverének kódját.

2009.04.15 12:55ictpress

A szoftver a Google bármely alkalmazásának installálásakor automatikusan települ, eltávolíthatatlan, és folyamatosan fut a háttérben. Korábban adatvédelmi spekulációk célpontja volt, mert sokan aggódtak, hogy esetleg más célokra is használja a keresőóriás a programot, mint az alkalmazások naprakészen tartása.

Az Omaha kódnevű programot az Apache licensz alatt tették közzé, a Google a transzparencia növelésével indokolta döntését. A cég ezen kívül egy átfogó fejlesztői dokumentációt is elérhetővé tett a programhoz, így a programozók akár saját alkalmazásaik frissítésére is felhasználhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.