Tech

Az iPhone eladások zuhanórepülésbe kezdtek Kínában

Az Apple tovább veszített piaci részesedést a helyi okostelefon-gyártók, köztük a Huawei javára.

2024.04.26 15:15ma.hu

Az Apple okostelefon-eladásai Kínában 19 százalékkal csökkentek 2024 első negyedévében a helyi márkák által támasztott fokozott verseny miatt - derült ki a Counterpoint Research új jelentéséből.

Az amerikai techóriás a harmadik helyre esett vissza a kiélezett versenyben lévő piacon a gyorsan növekvő rivális Huawei nyomása alatt - közölte a kutatóvállalat a héten.

A sencseni székhelyű Huawei okostelefonjainak eladásai az első negyedévben 69,7%-kal ugrottak meg. A jelentés szerint most a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó Kínában.

A Huawei erős eredménye az amerikai szankciók nyomán jött, amelyek majdnem teljesen kiirtották a kínai vállalat globális okostelefon-üzletágát.

Összességében a kínai okostelefon-piac 2024 első negyedévében mintegy 1,5%-kal bővült az előző év azonos időszakához képest, ami az iparág második negyedéves pozitív növekedését jelenti.

A negyedév során a Vivo 17,4%-os részesedéssel lett a vezető okostelefon-gyártó Kínában, amit az alacsony árkategóriában az Y35 Plus és az Y36 modellek, valamint a középkategóriában az S18 modell erős eladásainak köszönhet. A második helyen a Honor állt 16,1%-os részesedéssel, amelyet az Apple követett 15,7%-os részesedéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.