Tech

Az Anonymous állítólag több mint 20 gigabájtnyi fájlt lopott el az izraeli hadseregtől

Az Anonymous néven ismert hackerkollektíva bejelentette, hogy sikerült áttörnie az IDF kibervédelmét, és hatalmas mennyiségű adatot zsákmányolt.

2024.04.20 16:46ma.hu

A hackerek közleményben állították, hogy több mint 20 gigabájtnyi információt loptak el, köztük több mint 230 000 dokumentumot.

A The Jerusalem Post szerint a hackercsoport nyilatkozatát kísérő videón látszólag "az IDF személyzetét bemutató PowerPoint prezentációk kivonatait mutatták be, a diákon a vezérkari osztályok logóival".

Az újság ugyanakkor kitart amellett, hogy a bemutatott dokumentumok hitelességét nem lehetett azonnal megállapítani, hozzátéve, hogy az IDF alacsonyra értékelte annak valószínűségét, hogy a hackerek hozzáférjenek a számítógépeikhez.

Ehelyett az izraeli hadsereg állítólag azzal érvelt, hogy az Anonymous nyilatkozata "pszichológiai hadviselési" taktika lehetett, és ha valóban történt betörés, akkor a hackerek valószínűleg civil számítógépekről szerezték meg az adatokat, mivel az IDF rendszerei egyszerűen túl biztonságosak.

Április elején az Anonymous hackerei vállalták a felelősséget az izraeli igazságügyi minisztériumot ért kibertámadásért, amely állítólag közel 30 gigabájtnyi adat ellopását eredményezte. A csoport akkor azt mondta, hogy addig szándékoznak folytatni az Izrael elleni támadásokat, amíg az le nem állítja a Gázai övezet elleni invázióját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.