Tech

MÁK: már Google Pay vagy Apple Pay fizetési móddal is vásárolhatnak állampapírt az ügyfelek

A WebKincstár és a MobilKincstár felhasználóinak száma meghaladja az 520 ezer főt.

2024.04.09 16:55MTI

A Magyar Államkincstár ügyfelei a WebKincstár és a MobilKincstár online felületein már Google Pay vagy Apple Pay fizetési móddal is vásárolhatnak állampapírt - közölte az intézmény az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint az új fizetési lehetőség a SimplePay fizetési felületén keresztül érhető el a bankkártyás fizetési módok kiválasztásával.

Hozzátették: a tranzakciók közel 75 százalékát már az internetes felületeken intézik az ügyfelek.

A közlemény szerint az azonnali online számlanyitás tavaly decemberi bevezetése óta több mint 58 ezer új értékpapír-számlát nyitottak a WebKincstárban és már minden második számlát online.

A WebKincstár és a MobilKincstár felhasználóinak száma meghaladja az 520 ezer főt.

Az új fizetési módok bevezetése tovább növeli az ügyfelek kényelmét, és bővíti az állampapír-vásárlás lehetőségét - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.