A fájl nem rosszindulatú

Összeesküvés elméletek középpontjában egy rejtélyes Symantec fájl

Netes üzenőfalak teltek meg pletykákkal, miután tegnap este egy ismeretlen fájlt találtak a Norton Internet Protection biztonsági frissítése után a program használói.

2009.03.12 13:00ictpress

A Pifts.exe nevezetű fájl engedélyt kér, hogy csatlakozzon az internethez, de a felhasználók szinte lehetetlennek tűnt bármilyen információhoz hozzájutni az állomány eredetével és céljával kapcsolatban, ezért vad találgatásokba kezdtek az emberek a pifts.exe valódi céljával kapcsolatban.

Egyes Norton felhasználók vizsgálatai azt mutatták, hogy a fájl egy afrikai Symantec szerverre próbál felcsatlakozni, mások szerint a "Pifts" a Public Internet File Tracking System rövidítése, és egy gonosz kísérlet az online viselkedés megfigyelésére. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a Symantec törölte a fájllal kapcsolatos fórum témákat oldalairól, írta meg a Telegraph.

A biztonsági szakértők véleménye, hogy a fájlt nem rosszindulatú jelek szerint, és nemrég hozták létre. Az állomány a stats.norton.com webszerverre próbál csatlakozni, és a terméknévről, verziószámról, és más paraméterekről átadni adatokat.

Valószínűleg a Symantec programozóinak hibájából az állomány nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel a funkciói betöltéséhez. A Symantec szóvivője elmondta, hogy a cég már dolgozik az ügyön, és nemsokára hivatalos állásfoglalása is lesz az esetről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.