Tech

Nem millió vagy milliárd! Egy PayPal hiba billiárdossá tett egy embert

A billiárd milliószor milliárdot jelent.

2023.11.09 11:12ma.hu

Képzelje el, hogy milliomos, esetleg milliárdos lesz. Ez legtöbbünk számára nem kevesebb, mint egy valóra vált álom. De ami Chris Reynoldsszal történt, az egy lépéssel továbbmegy. A férfi egyszer, ha rövid időre is, de billiárdos lett.

A billiárd egy szám, amelyben az 1-t 15 nulla követ, azaz 1 000 000 000 000 000 dollár.  

Amikor Chris Reynolds megnyitotta a PayPal e-mail-kivonatát, valami hihetetlen dolgot látott. A pennsylvaniai PR-vezető számlaegyenlege hatalmasra, 92 233 720 368 547 800 dollárra duzzadt. Ez 92 billiárd dollár.

Ez a pénz Reynoldsot - aki szabadidejében autóalkatrészeket árult az eBay-en - messze a világ leggazdagabb emberévé tette volna. "Ez egy furcsa dolog. Nem tudom, talán valaki csak szórakozott" - mondta Reynolds - számolt be a CNN.

Újra bejelentkezett a netre, és a valóság visszaharapott. A számlája egyenlege 0 dollárt mutatott, ami a helyes összeg volt. A PayPal elismerte a hibát, és felajánlotta, hogy egy meg nem határozott összeget adományoz egy Reynolds által választott célra.

"Nyilvánvalóan hibáról van szó, és nagyra értékeljük, hogy Reynolds úr megértette, hogy ez a helyzet" - áll a PayPal közleményében.

Az esetet megelőzően Reynolds a PayPal-on valaha is legfeljebb "valamivel több mint 1000 dollárt" keresett, amikor egy garnitúra régi BMW gumiabroncsot adott el az eBay-en. Elmondása szerint általában havonta legfeljebb 100 dollárt költ a PayPal segítségével. Reynolds elárulta azt is, hogy körülbelül 10 éve a PayPal ügyfele, és a PayPal segítségével vásárol és ad el tárgyakat az eBayen, többek között régi autóalkatrészeket.

Szóval mit csinált volna ennyi pénzzel, ha tényleg a sajátja lenne? - kérdezték.  "Nagyon felelősségteljes fickó vagyok" - mondta. "Először az államadósságot fizetném be."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.