Tech

GFM: a Huawei vezetőivel egyeztetett Nagy Márton

A megbeszélés központi témája a kormány Nemzeti Digitalizációs Stratégiája (2022-2030) volt.

2023.06.06 15:52MTI

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden munkaebéd keretében találkozott a Huawei vezetőivel - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.

A megbeszélésen részt vett Jim Lu, a Huawei európai elnöke, Gao Weijie, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, valamint Jason Xie, a magyar leányvállalat vezérigazgatója. A Huawei valamennyi üzletágával jelen van Magyarországon, itt működik a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártóbázisa, a Huawei Európai Ellátó Központ, ahol több mint kétezren dolgoznak - írták.

A közlemény szerint a felek a munkaebéden áttekintették a világ és benne Magyarország gazdaságának digitális kihívásait, kiemelt figyelmet fordítva a digitális átállásra és az ehhez kapcsolódó kormányzati programokra. Nagy Márton megállapította, hogy a háború és az elhibázott szankciók súlyos károkat okoztak a globális gazdaságban, fokozzák a bizonytalanságot és növelik a bizalmatlanságot. Ilyen időkben különösen nagy szükség van olyan stratégiai partnerekkel való együttműködésekre, mint a Huawei - tette hozzá.

A megbeszélés központi témája a kormány Nemzeti Digitalizációs Stratégiája (2022-2030) volt, illetve a Huawei lehetséges részvétele a magyar gazdaság digitális átállásában. A felek megállapították, hogy elengedhetetlen egy gyors fejlődést lehetővé tevő, magas színvonalú hazai technológiai infrastruktúra létrejötte. Nagy Márton a találkozón kijelentette, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legjobban teljesítő tíz országa közé akar kerülni a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve is. Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, magas színvonalú technológiát képviselő partnerek, mint a Huawei. A felek egyetértettek abban, hogy keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is - olvasható a GFM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.