Mikor a kockaság is szexi: Tokyoflash Tibida

Dizájnóra geekeknek: a kocka szépségei

A geekség (vagy kockaság) ritkán szexi. Eltekintve a Kockafejek (The IT Crowd, keressenek rá) néhány jelenetétől - de azok sem az informatikusok miatt vonzóak. Egyelőre. Egy japán cég már legyártott egy dizájnórát geekeknek. Jól néz ki, bár lehetetlen leolvasni.

2008.01.23 08:37ma.hu

A Tokyoflash gondosan kiszivárogtatta a Gizmodónak új órája képeit. A Tibida névre hallgató modell negyvenkét LEDből álló kijelzője (nem tudjuk kizárni, hogy a szám maga is utalás, egy informatikuskörökben népszerű műre, a Galaxis útikalauz stopposoknak-ra - az élet, a világmindenség, meg minden...) mutatja az időt. Kétségkívül furán néz ki, de állítólag van benne logika.

A név egyébként a három kijelzési módot hivatott jelenteni - merthogy ennyire képes a szerkezet. Óramódban az alsó kijelzőn lehet leolvasni az órákat, a felső sorokon pedig (nagyjából) a perceket - mindegyik egy ötperces intervallumnak felel meg.

Perccentrikus módban az alsó kijelzőről lehet pontosan leolvasni a perceket, felül - 12 órás leosztásban az órát.

Létezik egy bináris mód is - ez valószínűleg csak azért, hogy benne legyen. Itt csak a felső kijelző él, az első világító LED az egyes, ez periodikusan ismétlődik, legfeljebb 32 alkalommal. Ebből kis gyakorlattal megállapítható a pontos idő.

És persze egy informatikai diploma sem árt - egyrészt a bináris-decimális dekódolás nem megy csak úgy, másrészt a harmincezer forintnyi induló árért már kényelmesebben kezelhető kronométert is kapni, kell tehát egy kis flúg a használatához.

Viszont legalább szépnek mondható. Polírozott acél tok, vörös, kék, vagy fekete számlappal (vagy mivel). Legalább ennyit, ha a pontos idő leolvasása ilyen indokolatlanul bonyolult.

Bónusz: ha szexi és geek találkozik: az IT Crowd első része





Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.