Kishírek a webvilágból

Megtartja mobilját Obama?

Ma estére két rövid hírrel zárunk. Az egyik azt feszegeti, hogy a kedden elnökké váló Barack Obama megtarthatja-e mégis az elnöki Blackberry-t, a másik pedig egy igen szomorú eseményről számol be: ismét leépítések lesznek az AMD-nél.

2009.01.19 19:54Z., ma.hu

Az amerikai tech-újságírók bőszen azon spekulálnak, hogy a kedden beiktatásra kerülő Barack Obama most megtarthatja-e kedvenc Blackberry okostelefonját, vagy nem. Az ABC World News szerint az elnök csak személyes (tehát nem elnöki) használatra tarthatja meg a készüléket.

A kormányzati ügyekkel kapcsolatosan azonban az elnöknek az NSA (Nemzeti Biztonsági Ügynökség) által elfogadott telefont kell használnia. És hogy milyen telefont használhat Barack elnöki ügyekre? Egy Sectera Edge-t, amiről sokat nem tudni, azonban tény, hogy a Blackberry-nek nem lehet méltó ellenfele az amerikai híroldalak szerint.


Leépítések lesznek az AMD-nél

Az AMD bejelentette, hogy ismét csökkenteni kénytelenek a dolgozók létszámát - ezúttal 1100 fővel. Ez a jelenlegi munkaerő körülbelül 9 százaléka. Jelenleg ez az elbocsátások harmadik hulláma, és remélhetőleg az utolsó is.

Az elbocsátásokon felül a vállalat vezére és a menedzsment fizetését is csökkentik. Remélhetőleg ezekkel a lépésekkel csillapítani lehet a válság hatásait, és több dolgozónak nem kell búcsút mondania az AMD-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.