Sötétek

Egy bangkoki luxushotelből törhették fel a Sony Pictures szervereit

Szakértők szerint a támadást az Észak-Koreai kormánynak dolgozó DarkSeoul-csoport hackerei követhették el.

2014.12.08 12:30ma.hu

A Bloomberg egy névtelenül nyilatkozó forrásra hivatkozva azt írta, hogy a thai főváros egyik ötcsillagos hoteljéből törhették fel a Sony Pictures számítógépes rendszerét. A hackerek - akik a szakértők szerint valószínűleg az Észak-Koreai kormánynak dolgozó DarkSeoul-csoport kötelékébe tartoznak - a bangkoki St. Regis hotel nagysebességű wifi-hálózatán keresztül férhettek hozzá a stúdió szervereihez, ahonnan 47 000 társadalombiztosítási számot és más bizalmas adatokat töltöttek le.

A cég által felkért kiberbiztonsági szakembereknek sikerült a hotelig követniük a hackerek „digitális lábnyomait” – bár egyelőre az sem kizárt, hogy a támadást egy másik helyszínről, a szálloda nyílt hálózatának közbeiktatásával követték el.

Az észak-koreai vezetés továbbra is tagadja, hogy köze lett volna az akcióhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.