Közeledik egymáshoz a valós és a digitális világ

Vállalati konzorcium készíti elő az internetes ipari forradalmat

A különböző technológiai szigetek összekapcsolása és a gépek közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozása céljából Ipari Internet Konzorciumot (IIC) alakított a GE, az AT&T, a CISCO és az Intel annak érdekében, hogy közelebb hozza egymáshoz a valós és a digitális világot.

2014.03.28 13:40MTI
freedigitalphotos.net

Az IIC (Industrial Internet Consortium) célja egy innovációs ökoszisztéma kialakítása a gépek és az ember közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozására. "Soha nem került még sor ilyen nagyszabású ipari együttműködésre" - mondta Bill Ruh, a GE Globális Szoftverfejlesztő Központjának alelnöke a New York Timesnak.

"Így teremthetjük meg az együttműködést a gépek, az emberek és az adatok között." Az internet ma már jóval többről szól, mint az elektronikus levelezés, az e-kereskedelem vagy a Twitter.

"Egy korszakváltás küszöbén állunk" - jelentette ki Joe Salvo, a GE Global Research kutatóközpont komplex rendszerfejlesztési laboratóriumának vezetője. A termelékenység növelésének következő hulláma az intelligens gépek és az emberek összekapcsolása lesz.

Ehhez azonban előbb meg kell találnunk a közös nyelvet, mivel jelenleg még bábeli hangzavar uralkodik - mutatott rá. Az ipari internetben rejlő igazi értékek kiaknázásához nyílt szabványokra van szükségünk - szögezte le. Az internetre kapcsolt eszközök száma már most is nagyjából 10 milliárdnál jár és 2020-ra várhatóan 50 milliárdra nő.

A GE becslése szerint az ipari internet 10-15 ezer milliárd dollárral növelhetné a globális GDP-t a következő két évtized folyamán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.