32 GB flash

Fejleszt a Toshiba

A Toshiba új 32 gigabájtos flash memória modulokat jelentett be, melyeket kisebb hordozható készülékekbe szán.

2008.08.07 08:31koac, ma.hu

Az új flash memóriák egy újfajta eljárással készülnek majd a Toshiba üzemeiben. A modul nyolc darab 4 gigás NAND flash chipből épül fel, és az új módszer, a 43 nanométeres technológia segítségével egy adott helyen a korábbihoz képest kétszer akkora kapacitás fér el. Az eszköznek saját vezérlője is akad az adatforgalom kezelésére, ráadásul mindez lehetővé teszi, hogy a különböző készülékekbe anélkül lehessen behelyezni a modult, hogy a gyártóknak át kelljen miatta tervezni a hardvereket.

Ezek a modulok többfajta készülékben is igen hasznosak lehetnek, ahol szükség van nagyobb tárolókapacitásra, például mobiltelefonokban, hordozható médilejátszókban vagy mondjuk videókamerákban. A Toshiba egyelőre név szerint nem beszélt arról, kiknek szánja elsősorban az új eszközöket, de mivel ők az Apple ellátói is, igencsak megnőtt a realitása egy 32 gigás iPhone-nak, vagy egy 64 gigabájtos iPod touch-nak. Természetesen a Toshibának vannak saját termékei is – például a Gigabeat lejátszók – melyekben igen hasznos lehet a memóriabővítés, ráadásul sok esetben árulják memóriáikat más cégeknek, MMC és SD- kártya gyártó cégeknek.

A Japán cég szeptemberre tervezi, hogy partnereinek tesztpéldányokat juttat a termékből, de a tömeges gyártásra sem kell majd sokat várni, még idén ősszel elkezdődhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.