Tilos!

Macska- és kutyabunda-kereskedési tilalom az eBay-en

Állatvédő szervezetek nyomására betiltják a macska- és a kutyabunda forgalmazását a legnagyobb internetes aukciós oldalon, az eBay-en.

2008.07.16 19:11

A tilalom hétfőn lépett érvénybe, egyelőre a német, az osztrák és a svájci eBay-portálon. Nemsokára a francia, az olasz, a spanyol és más európai nemzeti eBay-oldalokon sem lehet majd a háziállatokról lenyúzott szőrmével kereskedni, míg a brit eBay-en ez már jó ideje tilos.

"Reméljük, hogy világszerte sokan fogják követni az eBay lépését" - nyilatkozott Peter Pueschel, a Nemzetközi Állatjóléti Alapítvány (IFAW) programvezetője. A szervezet szerint a prémesállat-tenyésztés visszaszorításával párhuzamosan szőrmeipari alapanyaggá lépett elő a macskák és a kutyák bundája, a nyúlprémes vagy vidraszőrmés bundaként forgalmazott drága kabátokat így sok esetben illegálisan leölt és megnyúzott macskák vagy kutyák szőre díszíti.

"Ki akarjuk szorítani az ilyen alapanyagot kínáló kereskedőket a piacterünkről" - nyilatkozott Alexander Witt, a német eBay szóvivője, aki szerint az eBay "őshazájában", az Egyesült Államokban is hasonló lépést fontolgatnak. "Van szó erről, döntés viszont még nincsen" - mondta Witt.

Élő állatra egyébként eddig sem lehetett licitálni egy nemzeti eBay-portálon sem, a növényekre pedig a helyi törvényeknek megfelelően más-más szabályok vonatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.