Aggályok

Az európai hatóságok vizsgálják a Google adatvédelmi szabályait

Az európai adatvédelmi hatóságok tovább vizsgálják a Google tavaly márciusban elfogadott adatvédelmi szabályait, mert az amerikai internetes cég nem adott megfelelő válaszokat a korábban megfogalmazott aggályokra.

2013.02.18 18:39MTI

Hétfői bejelentés szerint a hatóságok úgy vélik: "magas szintű kockázatot" jelent, hogy a Google nyomon tudja követni felhasználóinak tevékenységét és adatait szinte valamennyi felületén, beleértve a YouTube videomegosztót és a Gmail levelezőprogramot. A Google tavaly márciusban egyetlen szabályzatban egyesítette a szolgáltatásaira vonatkozó 60 irányelvét, és ennek következtében egy helyre gyűjti össze a különböző termékeiből érkező adatokat. Októberben a 27 uniós tagállam adatvédelmi hatóságai felszólították a Google-t, hogy módosítsa az új szabályait, mert azok nem felelnek meg a közösségi előírásoknak. Arra kérték a céget, hogy világosabban és pontosabban tájékoztassa őket a begyűjtött adatokról, valamint több ajánlást is megfogalmaztak az adatvédelmi szabályok módosítására.
   
A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) bejelentette, hogy a Google a négyhónapos határidő lejártával sem adott megfelelő válaszokat az aggályaikra, és ezért még nyár előtt munkacsoportot hoznak létre az amerikai vállalattal szembeni európai intézkedések összehangolása végett.
   
Al Verney, a Google szóvivője közölte: mindeddig teljes mértékben együttműködtek a CNIL vizsgálódásaiban, és ez a jövőben is így lesz. Továbbra is úgy vélik, hogy a cég adatvédelmi szabályai megfelelnek az uniós előírásoknak.
   
Az internetes vállalat szerint a felhasználói adatok egy helyen gyűjtése a hirdetések hatékonyabb testre szabását segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.