Támad a Snow Leopard!

San Franciscóban bemutatták a fejlesztőknek a következő OS X-et

2009-ben megjelenhet az Apple gépein használt Mac OS X hatodik generációja. A Mac OS X 10.6 valószínűleg jövőre érkezik.

2008.06.13 10:30Z., ma.hu

A június elején San Franciscóban megrendezett fejlesztői konferencián a vállalat vezetője, Steve Jobs bejelentette a Leopard operációs rendszert leváltó Snow Leopardot (Hópárduc). Bertrand Serlet, az Apple vezető szoftvermérnöke szerint az elmúlt hét évben ezernél is több tulajdonságot fejlesztettek az OS X-be, most azonban teljesen máshol lesz a hangsúly. A cupertinói cég az újabb fejlesztések helyett inkább a Hópárduc teljesítményére fog koncentrálni.

A legközelebbi verzió a modern kodekekkel ellátott Quicktime X videólejátszóval érkezik, 64-bites technológiát fog alkalmazni, és a Microsoft Exchange 2007-et is natívan támogatja majd. Rossz hír a PPC architektúrát használó macesek számára az, hogy az ő gépűket a Snow Leopard nem fogja támogatni. A Mac OS X 10.6 valószínűleg jövőre érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.