Környezetbarát optikai meghajtó

Samsung DVD-író Wi-Fivel

Gyors tartalommegosztás a Samsung új Smart Hub optikai meghajtójával.

2011.12.10 17:34ma.hu

A Samsung várhatóan jövő év elején hazánkban is bemutatja az SE-208BW névre keresztelt új, környezetbarát optikai meghajtóját, amely hálózati képességekkel rendelkezik, és akár a gyenge Wi-Fi jel felerősítésére is használható. A készülék elsősorban CD- és DVD-íróként funkcionál, azonban támogatja a DLNA-szabványt is, így az SE-208BW és a DLNA-kompatibilis elektronikai eszközök között vezeték nélküli kapcsolat létesíthető, és a meghajtón tárolt tartalmak megjeleníthetők az okostelefonon, tableten vagy éppen a Smart TV-n.

A mindössze 380 gramm tömegű és 140x21,5x200 mm nagyságú SE-208BW Ethernetre csatlakoztatva vezeték nélküli hozzáférési pontként (AP) és jelismétlőként a gyenge Wi-Fi jel felerősítésére is használható.  A karcsú kivitelezésű, fényes bevonattal ellátott kiegészítő Allshare (DLNA) technológiával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a rajta tárolt multimédiás tartalmak, filmek és zenék vezeték nélkül streamelhetők DLNA kompatibilis okostelefonra, táblagépre vagy például a számítógépre is. A DLNA-t támogató televízióknál a menün keresztül megtekinthető a meghajtó tartalma, ami egyúttal lejátszható, valamint CD-re és DVD-re is rögzíthető.

Intelligens adatmentési megoldást is kínál: a vezeték nélküli csatlakoztathatóságnak köszönhetően az okostelefonon vagy táblagépen tárolt tartalmak CD-re vagy DVD-re menthetők az asztali számítógép vagy a laptop bekapcsolása nélkül. A meghajtó támogatja a Dynamic DNS szolgáltatást is, azaz önálló szerverként is működhet. Ehhez mindössze rá kell csatlakoztatni a külső merevlemezt vagy az USB meghajtót és az Internet LAN kábelt, és már létre is jött a saját cloud, azaz felhő-alapú szerver.

Az SE-208BW teljes mértékben kompatibilis a főbb operációs rendszerekkel, így a Windows 7-tel és a Macintosh OS X-el is. A készüléket Buffer Under Run technológiával látták el, ami megakadályozza a pufferkiürülési hibákat, amelyek akkor keletkezhetnek, ha az írás sebessége meghaladja az adatátvitel sebességét. Emellett több program egyidejű futtatásakor is hibátlanul zajlik a CD vagy DVD lemez írása.

A DVD-író a különböző lemeztípusok számára a következő írási sebességeket biztosítja: 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X DVD+R Dual Layer, 6X DVD-R Dual Layer, 8X DVD+RW és 6X DVD-RW.

A Samsung külső optikai meghajtója alacsony energiafogyasztású, környezetbarát termék, amely ólommentes forrasztási technológiával készült, így megfelel a veszélyes anyagok használatát korlátozó nemzetközi környezeti előírásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.