Az univerzum számára teremteni valamit, csúcsérzés

22 évesen hunyt el a Facebook rivális alapítója

Ilya Zhitomirsky, a Diaspora nevű közösségi háló egyik alapítója életének 22. évében elhunyt.

2011.11.15 12:08ma.hu
Zhitomirsky San Franciscoban hunyt el. De, hogy pontosan mikor és miért, arról nem beszéltek.

A Facebook-rivális Diasporát 2010-ben alapította a New York Egyetem négy hallgatója. Az oldal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nagyobb kontrollt gyakoroljanak fényképeik, videóik és státusz updatejeik felett - miközben megosztják őket barátaikkal. Zhitomirsky alapította meg a Diasporát, Raphael Sofaer, Dan Grippi és May Salzber közreműködésével. A csoport több mint 200.000 dollárt gyűjtött össze a projekthez a Kickstarter segítségével.

Zhitomirsky 2010-ben adott interjút a New York Magazinnak, amiben elmondta: azt szeretné, ha a közösségi hálózatokat használó emberek olyan weboldalakat részesítenének előnyben, amik sokkal átláthatóbb adatvédelmi politikával rendelkeznek. Hozzátette, hogy a csoport nem akart pénzt csinálni a Diasporából, hanem egy nyitott platformot szerettek volna létrehozni a felhasználóknak. „Van fontosabb annál, mint hogy pénzt csináljunk a dolgokból” - mondta Zhitomirsky. „Az univerzum számára teremteni valamit, csúcsérzés.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.