Szennyezett szemüveg

Kína visszautasítja az amerikai hackervádat

Peking - külügyi szóvivője útján - hétfőn visszautasította és hamisnak nevezte azt a washingtoni vádat, miszerint hadserege vélhetően hackertámadást intézett két amerikai tudományos műhold információs rendszere ellen.

2011.10.31 19:46MTI

A hivatalosan novemberben megjelenő amerikai kongresszusi bizottsági jelentés feltételezi, hogy két amerikai műhold vezérléséhez fértek hozzá rövid időre számítógépes kalózok a kínai hadsereg megbízásából.

A jelentés azt állítja, hogy a "betörés" egybevág a kínai hadsereg elvi iránymutatásával, amely adott esetben "támogatja az ellenség űrrendszereinek működésképtelenné tételét, különös tekintettel a földi infrastruktúrára, a műholdak irányítóberendezéseire".

"Ez a bizottság mindig szennyezett szemüvegen keresztül vizsgálja Kínát; a jelentés teljességgel hamis, hátsó szándék szülte és cáfolatra sem érdemes" - állapította meg Hung Lej (Hong Lei) szóvivő.

Hozzátette: Kína ugyancsak hackertámadások áldozata, s ellenez mindennemű kiberbűnözést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.