Megjött a wikihow

A magyarok most megmondják, hogyankell.hu

Elindult a Hogyankell.hu online közösség által szerkesztett enciklopédia, a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája működik, köztük a 2005-ben indult Wikihow.com.

2011.08.30 16:39MTI

Az új magyar "enciklopédiában" jelenleg 22 témakörben lehet hasznos tanácsokat találni az élet legkülönbözőbb területeiről. A Hogyankell.hu működése és koncepciója a Wikipédiához hasonló: az oldalt egy online közösség tagjai szerkesztik és fejlesztik adott minta alapján, így könnyen átlátható, egységes formátumot alakítanak ki - adta hírül közleményben az oldalt létrehozó szervezet.

Érdekli? Kattintson a képre!


"A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mert szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketingtémájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több, más témakörbe tartozó cikk született, így a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé vált" - mondta el Kolma Kornél, az oldal feltöltését megkezdő SAKKOM Interaktív PR ügynökség ügyvezetője.

A Wikipédiától abban különbözik a portál, hogy nemcsak fogalommagyarázatokkal találkozhatnak az olvasók, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését is megismerhetik és a témához kapcsolódó videókat is megnézhetik. ű

A cikkek szerkeszthetők, bővíthetők és új témakörök kidolgozására is van lehetőség. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés, vagyis a közösségi szerkesztés segíti. Külföldön a mintaként szolgáló Wikihow.com oldal ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.