Messze nem mikro- már az a blog

Rengetegen vannak a kínai Twitteren

Túllépte a 200 milliót az első kínai mikroblog-oldal tagsága, a Sina Weibo közösségi portál tempósan gyarapodó tábora megerősíti, hogy a távol-keleti ország lakói lelkesednek e modern kommunikációs eszközért.

2011.08.18 18:29MTI

A Sina Weibo a Sina.com internetes óriás mikroblogja, lényegében annak a Twitternek a kínai megfelelője, amelyet Kínában korlátoznak.

A kínai közösségi portál áprilisban még 140 millió tagot számlált, vagyis a felhasználók tábora kevesebb mint négy hónap alatt bővült több mint 60 millióval. Kínában, ahol az állam szigorúan ellenőrzi a médiát, az internetezők körében a kommunikáció és az információmegosztás különösen kedvelt eszköze a mikroblog.

A Sina Weibo felületén azonban a hatóságokat keményen bíráló üzenetek is megjelentek már. A távol-keleti országban félmilliárdra tehető az internethasználók száma. A Facebook és a Twitter közösségi portálokat 2009 óta, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen történt felkelések óta cenzúrázzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.