Időjárás

Erdélyre is lecsapott a hideg - képek, videó

Bőven mínuszt mutattak a hőmérők éjjelente tőlünk nem messze.

2024.04.20 12:10ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a héten nagyot esett a hőmérő higanyszála. Nem egy-két fokot hűlt a levegő, durván 20 fokot vitt magával a front, alaposan kisöpörve az áprilisi nyarat. Míg a hónap közepén egy nap alatt négy melegrekord dőlt meg, egy nappal később a hegyekben hóra váltott az eső. Így történt ez nem messze tőlünk, mindössze 400 km-re, ahol komoly hóréteg lepte be a tájat.

Az Erdélyi-középhegység vagy Erdélyi-szigethegység (románul Muntii Apuseni, vagyis "Nyugati-hegység") a Kárpát-medence keleti részén terül el, a Nyugati-Kárpátoknak nevezett hegységegyüttes északi csoportjaként. Az Erdélyi-középhegység a Keleti- és a Déli-Kárpátokkal együtt az Erdélyi-medencét veszi körbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.