Időjárás

Ez volt az elmúlt évtizedek legmelegebb húsvéthétfője

Könnyedén túlszárnyaltuk az eddig csúcstartó 27,7 fokot.

2024.04.01 14:32ma.hu

Az elmúlt évtizedek legmelegebb húsvéthétfője a mostani, a csúcshőmérséklet délutánra az ország nagy részén elérte a 25-30 fokot. Ilyen melegre a mérések rendszeres kezdete óta április első napján még nem volt példa az Idókép szerint. Az eddigi rekord 27,7 fok; amelyet 1989-ben Körmenden mértek, már a múlté, ezt az értéket az ország több poontján felülmúltuk.

A tavalyihoz képest mintegy két hónappal korábban értük el a 30 fokot, a Hungaromet Zrt. mérései alapján hivatalosan is.

A melegrekordra még természetesen várni kell, az azonban biztos, hogy mind az országos, mind a fővárosi melegrekord megdőlt.

Holnap újabb rekordok már nem várhatók, hidegfront repít minket vissza a tavaszba.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.