Időjárás

Karácsony Gergely: Budapest útjait jelenleg is 47 síkosságmentesítő és hókotró gép takarítja

Már az éjjel preventív szórást végeztek a magasabban fekvő utakon és a hidakon, hogy a most érkezett hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását.

2023.11.30 16:54MTI

Budapest útjait jelenleg is 47 síkosságmentesítő és hókotró gép takarítja szigorú sorrendben: először jönnek a hidak, felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök kora délután Facebook-oldalán.

Azt írta, már az éjjel preventív szórást végeztek a magasabban fekvő utakon és a hidakon, hogy a most érkezett hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását.

A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A közjárdák és a kerékpárutak síkosságmentesítését további 6 munkagéppel folyamatosan végzik.

A főpolgármester arra kér mindenkit, legyen fokozottan óvatos. Továbbá kéri az autósokat, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, és lehetőleg téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel közlekedjenek, és vigyázzanak a városban dolgozó munkatársaira is.

Fontos, hogy vezetés közben ne előzzék meg a síkosságmentesítésben, hóeltakarításban résztvevő járműveket, hiszen a munkagépek mögött értelemszerűen tisztább az útburkolat - hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.