Időjárás

Meteorológia: fokozott veszélye van az ónos esőnek a főváros térségében

A magasban megkezdődött melegedés a következő órákban lassan érezteti hatását, ráadásul vastagabb rétegben maradhat alul fagypont alatt a hőmérséklet.

2023.11.30 11:34MTI

Fokozott veszélye van a tartós, intenzív ónos esőnek a főváros térségében csütörtök délután és este - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán a friss mérési adatokra hivatkozva.

Közölték: az időjárási helyzet veszélyessége, bizonytalansága, valamint "rendkívüli összetettsége" miatt csütörtök délelőtt 10 órakor egy extra szondát engedtek fel Budapestről, és várhatóan délután 4 órakor még egyet fellőnek.

A délelőtti mérés eredménye szerint az előrejelzésekhez képest az alsóbb rétegek is már telítettek, illetve kissé hidegebb is van, ennek a következménye a reggel megkezdődött havazás is.

A magasban megkezdődött melegedés a következő órákban lassan érezteti hatását, ráadásul vastagabb rétegben maradhat alul fagypont alatt a hőmérséklet, így csütörtök délután, este fokozott veszélye van a tartós, intenzív ónos esőnek a térségben - írták.

Azt kérték, mindenki vegye komolyan a helyzetet, tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, és kövesse a veszélyjelzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.