Befagy a fenekünk is

Jön a hideg és a hó

Nem változik a Kárpát-medence időjárása, továbbra is anticiklon alakítja térségünk időjárását. Északkelet felől száraz, hideg léghullámok érkeznek fölénk, a legtöbb helyen napközben sem melegszik fagypont fölé a levegő.

2015.12.31 08:59ma.hu

A déli óráktól kezdve túlnyomóan derült lesz az ég, ma csak a déli határvidéken, holnap pedig a Dunántúlon zavarhatja kevés felhő a napsütést. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet eleinte többfelé élénk, a Tisza vonalában erős széllökések is kísérik, majd csütörtökön a délkeletire forduló szél már csak a Kisalföldön élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között, az északi völgyekben azonban -15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 fok körül valószínű.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a keleti országrész kivételével hószállingózás, kisebb havazás valószínű. Ezt követően is nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, elsősorban vasárnap és hétfőn több helyen hószállingózásra, havazásra is lehet számítani, legnagyobb eséllyel a délnyugati országrészben.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10-20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében többnyire -5 és -10, majd -2 és -7 fok között várható, de a gyengén felhős, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.