Útinform

Ilyenek az út- és látási viszonyok vasárnap

Mindenhol fagypont alatti a hőmérséklet, Zala megyében van a leghidegebb, ahol Lenti térségében -12 °C-os értéket mértek.

2015.02.08 08:36ma.hu

 Az ország nagy részén csapadékmentes az idő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán olvasható Útinform vasárnap reggeli összesítése alapján szállingózik a hó Csorna térségében, Fertőszentmiklós és Veszprém környékén hódara hull, keleten Vásárosnamény és Kisvárda környezetében esik a hó. Mindenhol fagypont alatti a hőmérséklet, Zala megyében van a leghidegebb, ahol Lenti térségében –12 °C-os értéket mértek. Országszerte jó a látótávolság. Általában gyenge a légmozgás, néhány helyen közepes. Erős széllökéseket mértek Csorna, Veszprém és Vác környékén, valamint az M1-es autópálya komáromi szakaszán.

Az autópályák és főutak burkolata általában száraz. Néhány helyen a Dunántúlon és Csongrád megyében sónedves szakaszokra is számítani kell, Kisvárda környékén hókásásak a főutak. Az alsóbbrendű úthálózaton a dél-dunántúli területeken, főleg Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Mohács, Tamási, Marcali és Nagyatád környékén, illetve Észak-keleten Kisvárdánál és Vásárosnaménynál téliesebbek az útviszonyok, máshol száraz a mellékutak burkolata.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra több dunántúli megyére vonatkozóan is narancs- és citromsárga figyelmeztetést adtak ki, erről bővebben itt tájékozódhatnak az autósok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.