Nagy a készültség

Hatalmas viharra készülnek Észak-Európában

Ítéletidőre készült fel hétfő estére Dánia és Svédország: a Nyugat-Európában - Nagy-Britanniában, Franciaországban, Hollandiában.

2013.10.28 19:56MTI
MTI

Svédországban teljesen leállították a vasúti közlekedést az ország déli részén, hidakat zártak le, sok helyütt már délután négykor hazaküldték munkahelyükről a dolgozókat, hogy a vihar ne útközben törjön rájuk.

Dániában szintén lezártak több hidat, amint az orkán elérte Jütland partjait és várhatóan a főváros, Koppenhága felé tart.

Nagy-Britanniában csaknem félmillió ingatlan maradt áram nélkül délelőtt, kora estére azonban a háromnegyedükben már ismét volt villany. A vihar végül is nem bizonyult annyira pusztítónak, mint amennyire a vészharangot a brit sajtó előre kongatta. A British Airways légitársaság közölte, hogy interkontinentális járatait várhatóan nem érinti a rendkívüli időjárás, bár európai és belföldi járatai közül többet törölt.

A brit biztosítók szövetsége hétfőn napközben annyit közölt, hogy első becslésre a pusztítás nem annyira súlyos, mint 1987-ben volt. Akkor - az inflációval korrigáltan - 2,2 milliárd font (közel 750 milliárd forint) kár keletkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.