Árvízvédelem

A honvédség katasztrófavédelme is besegít

Az árvízvédelmi feladatok ellátására a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkára hétfőn elrendelte a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer (HKR) egy részének aktivizálását.

2013.06.03 15:35MTI
Fotó: MTI

A HM az MTI-hez eljuttatott közleményében kihangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség készen áll arra, hogy technikai eszközeivel és személyi állományával besegítsen a készültségnek megfelelő szintű árvízvédelmi munkáltatok elvégzésében a Dunán. 

A HM közleménye szerint a katonai vezetési szinteken elrendelték a készültséget, megkezdődött az aktuális védekezési feladatok tervezése, szervezése. A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság kérésér száz-száz katona fog váltásokban folyamatosan gáterősítési és magasítási feladatokat ellátni Komárom és Szőny térségében. 

A honvédség a további felkéréseknek megfelelően segíti a védekezési munkálatokat, a tervek szerint működteti a HKR-t. Ennek megfelelően kezdték meg az operatív csoportok a munkát és a tervezést. Az operatív csoportok felvették a kapcsolatot a feladatban érintett országos hatáskörű szervek illetékes törzseivel és készen állnak a várható feladatok végrehajtására - írta a HM közleményében. 

Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Vízügyi Főigazgatóság kezdeményezésére rendkívüli készültséget rendelt el Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében. 

Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta: az elmúlt ötven évben nem volt olyan magas vízszint a Dunán, mint amilyenre a következő napokban várható árvízhelyzetben készülni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.