F1

Forma-1 - A Williams 2030-ig a Mercedes motorjait használja

A Forma-1-es Williams istálló 2030-ig szóló szerződést írt alá a Mercedessel, így a brit csapat addig biztosan a német gyártó motorjaival versenyez.

2024.01.09 19:55MTI

A megállapodást a két fél közös közleményben jelentette be hétfőn. A britek 2014 óta használják a Mercedes motorjait.

A Williamsszel kötött szerződés az jelenti, hogy immár három istállóval is hosszú távú együttműködése van a németeknek: a gyári csapatukon kívül a McLarennek is ők szállítják majd az erőforrásokat.

A brit csapat a tavalyi vb-pontversenyben a hetedik helyen zárt, két pilótája az idei szezonban is Alexander Albon és Logan Sargeant lesz.

A jelenlegi motorszabályok két év múlva, 2026-tól drasztikusan megváltoznak: akkortól jelentősen megnő az elektromos energia felhasználása, illetve a százszázalékban fenntartható üzemanyag használata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.