F14

Domenicali tart a Mercedestől és a Williams-től

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint a Mercedes mellett még a Williams is jobban felkészült a 2014-es szezonra, mint a maranellóiak. Talán ezt legjobban az utolsó teszten elért eredmények mutatják.

2014.03.03 18:23ma.hu

Alonso egy másodperccel kapott ki az élen záró Lewis Hamiltontól (Mercedes), de hét tizeddel volt lassabb a williamses Valtteri Bottasnál is. Utóbbi csapattársa, Felipe Massa ráadásul – nem vasárnap, hanem korábban – még az abszolút leggyorsabb kört is megfutotta a négynapos gyakorláson, kisebb nyomást helyezve ezzel a Mercedes, Ferrari kettősre.

Az F14 T ráadásul több alkalommal is „betegeskedett”, ám ezek közel sem voltak olyan mértékű meghibásodások, mint amivel a Renault-motorosoknak kellett szembesülniük.

„Mi közel 4000 kilométert tettünk meg a négynapos gyakorláson, míg a Mercedes majdnem 5000 felett zárt” – mondta Domenicali. „A Williams is többé-kevésbé ezeket a számadatokat tudja felmutatni, így a nap végén nyugodtan kijelenthetjük, jobban felkészültek a szezonra. Ezek tények, és azzal a tudattal kell szembenéznünk, hogy bizony sok munka vár még ránk. Úgy tűnik, hogy a Williams és a Mercedes is jó formában van, de ez csak az eddig látottakra vonatkozik. Szerintem mi is jó alappal rendelkezünk, csupán tovább kell fejlődnünk.”

Domenicali szerint fontos, hogy a szezon első felében minél több pontot szerezzenek, hiszen ha például a Red Bull az év első felében szenved, nem biztos, hogy a második szakaszban már képes lenne ledolgozni hátrányát.

„Rengeteg potenciál rejlik még a csomagban, ezeket fel kell fedeznünk, mérnökeink számára jelenleg ez a legfontosabb” – folytatta a csapatvezető. „A szezon elején szerzett pontok nagyon sokat fognak érni.”

Az idei Forma-1-es szezon nagyon trükkösnek ígérkezik, egyelőre tényleg nem tudni pontosan, hol is állnak egymáshoz képest a csapatok. Az élő fogadás szolgáltatásának köszönhetően a nagydíjak közben is lehetősége lesz megjátszania tétjeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.