A legjobbja

A Ferrari máris lecsapna Allisonra?

Szerdán a Lotus hivatalosan is bejelentette, hogy James Allison távozott az istállótól, az új technikai vezető pedig Nick Chester lett. A pletykák szerint azonban a leköszönő szakember sem fog sokáig munka nélkül maradni, a Ferrari csábítja.

2013.05.09 18:25ma.hu
Vettel győzelmét jósolják - Fotó: MTI

Allison számára nem lenne idegen közeg a maranellói, hiszen 2000-től öt esztendőn keresztül a Ferrarit szolgálta, ahol igen sikeres korszakot tudhat maga mögött. Ugyan arról még csak találgatások vannak, pontosan milyen feladatkört is vállalna régi csapatánál, de sokak szerint Pat Fry technikai igazgató mellett dolgozhat.

Természetesen még semmilyen hivatalos dologról nincs szó, így nem is meglepő, hogy a Ferrari – egylőre – cáfolta Allison szerződtetését.

„Semmit nem tudok erről a dologról, határozottan cáfolnom kell” – mondta Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke. „Ha esetleg valami biztos dolog lesz, azt nyilvánvalóan tudatni fogjuk, de a pletykákhoz nem szeretnénk megjegyzéseket fűzni.”

Allison napjaink legjobb Forma-1-es szakemberei közé tartozik évek óta, és több istálló is megkereste már az elmúlt hónapban ajánlatával. A McLaren a Mercedeshez távozó Paddy Lowe pótlására csábította volna wokingba, de a Williams is érdeklődött szolgálatai iránt, ám a brit egy nagycsapatnál képzeli el a jövőjét. A Mercedes és a Red Bull nem is igazán jöhet szóba, mind a két istállónál „rendben van” ez a poszt.

Az Allison helyére érkező Chester már 12 éve dolgozik az enstone-iaknál, így Eric Boullier csapatfőnökék jól ismerik a szakembert. Chester elmondta, fontosnak tartja az idei autó továbbfejlesztését, de fél szemmel már a 2014-es esztendőre kell figyelniük, hiszen a változó szabályok miatt teljesen új konstrukciót kell építeniük.

A Forma-1 fogadási hírek Sebastian Vettel győzelmét jósolják a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.