Brazil Nagydíj

A Ferrari vizsgálja Vettel előzését

A Forma-1-es Ferrari csapat vizsgálja a világbajnoki címet megszerző Sebastian Vettel egyik előzését a vasárnapi, idényzáró Brazil Nagydíjon.

2012.11.29 13:36MTI

 Olasz és angol sajtóértesülések szerint a maranellói istálló azt kifogásolja, hogy a Red Bull német pilótája sárga zászlónál - a szabályzatot megszegve - megelőzte a francia Jean-Eric Vergne-t, aki a Red Bull "fiókcsapatát", a Toro Rossót erősítette. A BBC jelentése kitér arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfelelő videofelvételek esetén akkor is eljárhat az ügyben, ha a Ferrari nem nyújt be hivatalosan panaszt.
 
Ez azonban megtörtént csütörtökön: az olasz csapat a Twitter csevegőoldalon jelezte, hogy írásban is felszólította a FIA-t az eset kivizsgálására. Nem sokkal később az autosport.com szaklap azt tette közzé, hogy a FIA szerint szabályos volt az előzés, mivel már nem a sárga, hanem a zöld zászló volt érvényben. "Ez egy vicc" - reagált a Telegraph című napilapban a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone. "Amit a Ferrari állít, az egyszerűen nem igaz. 

A versenybíróság minden információt megkap a futam minden pillanatában, ezért azonnal megfelelő döntéseket tud hozni. Kár, hogy az idei nagyszerű vb-t egy ilyen vita árnyékolja be." Vettel szabálytalan manőveréért a pilóták az előírások alapján úgynevezett áthajtásos büntetést kapnak - azaz ki kell menniük a boxutcába -, utólag pedig a versenybíróság 20 másodperces büntetést szabhat ki.
 
Ebben az esetben Vettel nem hatodik, hanem nyolcadik helyen végezne az interlagosi futamon, így a másodikként célba érő és a világbajnoki pontversenyben is második helyen végzett, ferraris Fernando Alonso egy ponttal megnyerné a vb-t. Vettel sorozatban harmadszor lett világbajnok Brazíliában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.