Gyorsétteremben hízik a csemete példa nélkül

Rosszul jár a gyerek, ha nem eszik otthon az apja

Az apák döntő befolyással bírnak gyermekeik étkezési szokásaira, főleg arra, hogy azok később milyen gyakorisággal esznek gyorsétkezdékben, illetve egyéb éttermekben - derül ki egy kutatásból.

2011.05.11 13:00medipress.hu

A tanulmány 312 Houston-ban élő család megkérdezésével készült, a kérdések során kitértek a szülők munkabeosztására, gyereknevelési módszereire, a családi étkezésekhez való hozzáállásukra, illetve arra, hogy a gyerekek mennyi időt töltenek autóban a szüleikkel.

A Texas Egyetemen készült felmérés eredményeként kiderült, hogy az étteremben evés szorosan összefügg azzal, hogy mindkét szülőnek állandó munkabeosztása van, a gyerekek nagyon sok időt töltenek az autóban, illetve, hogy az apa mennyit jár étterembe.

A Journal of Nutrition Education and Behavior című lapban megjelent tanulmány szerzői főként arra fordították figyelmüket, hogy milyen összefüggés van az apák és a gyermekeik étterembe járási szokásai között.

„Mivel az étkezési szokásokat – így azt is, hogy valaki milyen szívesen fogyaszt nem otthon készült ételt – a gyerekkortól kezdve, a tinédzserkoron át, egészen a fiatal felnőttkorig nyomon követtük, világossá vált, hogy az apák azzal, hogy otthon esznek a gyerekekkel együtt, az egészséges étkezést népszerűsítik gyermekeik számára. Így azok a családfők, akik a vacsorát fontos családi szertartásnak érzik, hatással vannak gyerekeikre, akik ezáltal kevesebb gyorséttermi ételt fognak fogyas
ztani” – összegezte a megfigyeléseket Alex McIntosh, a tanulmány szerzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.